Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Tipy, ako môžete v našom meste zabaviť svoje deti

Tipy, ako môžete v našom meste zabaviť svoje deti

  17.07.2023   |   Tlačové správy

Prázdniny sú dlhé a vy hľadáte odpoveď, ako a kde zabavíte svoje ratolesti? Informačné centrum mesta pripravilo pre rodiny s deťmi program Dobrodružstvá s Mikulášom. Tvorí ho 16 aktivít a je vhodný pre turistov aj domácich. Navštívte aspoň tri atraktivity a získate mikulášsku čiapku, ktorú si vymaľujete podľa svojich predstáv.

Adrenalín, zábava, poznanie, ale aj oddych či pokojná prechádzka s nádhernými výhľadmi. To všetko môžete spoločne zažiť v Liptovskom Mikuláši. Všetkými 16 zastávkami prevedie rodinky hravý turistický sprievodca. Môžete si ho vyzdvihnúť v informačnom centre a nájdete ho aj online 🌐 https://www.mikulas.sk/dobrodruzstva-s-mikulasom

„Rodiny si tvoria program samé podľa preferovaného záujmu a vedia si vytvoriť niekoľko hodinový až niekoľko dňový program. Samozrejme, vieme im s výberom poradiť,“ povedala Stanislava Fašánková z informačného centra.
 
Deti sprevádza hravý patrón mesta a vybrať si môžu aj zo suvenírov s veselými postavičkami Mikulášov. Na jednotlivých zastávkach programu berie na seba Mikuláš podobu podľa konkrétnej aktivity, napríklad turistu, speleológa alebo cyklistu.
Tieto veselé kresby nájdete v sprievodcovi, ktorý je písaný jazykom detského návštevníka. Zároveň ho naviguje od jednej aktivity k druhej. Takto môžu aj deti z Liptovského Mikuláša spoznať svoje mesto inak.
 
V Meste medzi horami toho môžete zažiť oveľa viac a dostať sa na miesta aj bez hravého sprievodcu Mikuláša. Máte jedinečnú možnosť odhaliť tajomstvá prírody v lesoparku na Háji, urobiť si piknik alebo opekačku v Maroškovej záhrade pri Rodnom dome súrodencov Rázusovcov, opáliť sa pri Liptovskej Mare, zahrať sa na lekára v ordinácii Múzea Janka Kráľa a v neposlednom rade vás zabaví program Mikulášskeho leta.