Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Ako bude organizovaná doprava počas rekonštrukcie hlavného ťahu mestom?

Ako bude organizovaná doprava počas rekonštrukcie hlavného ťahu mestom?

  19.07.2023   |   Tlačové správy

V polovici letných prázdnin začnú rekonštruovať hlavný ťah mestom od Palúdzky po most v Okoličnom. Práce by mali trvať 65 dní. Pracovať by sa malo pracovať nepretržite 7 dní v týždni. Projekt na organizáciu dopravy rekonštrukcie cesty I/18 je takýto:

-od 2. augusta sa začne s realizáciou úseku od Rachmaninka po apartmány Liptov, 
-v polovici augusta sa súčasne spustia práce v časti z Palúdzky po kruhový objazd pri hoteli Jánošík,
-po ukončení prvých dvoch úsekov koncom augusta začnú cestári robiť na trase od kruháča pri hoteli Jánošík po križovatku s ul. Hollého a súčasne od apartmánov Liptov po most v Okoličnom, 
-v polovici septembra po ukončení turistickej sezóny sa cestári pustia do najkomplikovanejšieho úseku od križovatky s ul. Hollého po Rachmaninko. 
Pri rekonštrukcii všetkých úsekov štvorprúdovky bude premávka zúžená do dvoch pruhov, čiže do samostatného jazdného pruhu pre každý smer. Počas frézovania a komplikovanejších prác budú cestári púšťať vozidlá striedavo cez jeden spoločný pruh. 
V úseku od Rachmaninka po Okoličné a v Palúdzke bude pri realizácii frézovania a iných komplikovaných prác usmerňovaná premávka striedavo v jednom pruhu, inak budú funkčné oba jazdné pruhy. Keď budú cestári robiť na kruhovej križovatke pri Jánošíku, bude nutné uzatvoriť celý úsek medzi kruháčom a diaľničným privádzačom. Doprava bude smerovaná z Palúdzky cez Demänovskú cestu na križovatku pri Kauflande a rovnako naspäť. Na trase mesto - Liptovská Ondrašová a späť bude obchádzka cez Hollého a Štúrovu ulicu.