Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Vadia vám vrecia? Získajte separačný set za tretinovú cenu, budete ho potrebovať

Vadia vám vrecia? Získajte separačný set za tretinovú cenu, budete ho potrebovať

  20.07.2023   |   Tlačové správy

Mikulášania si môžu od 1. augusta zakúpiť modrú a žltú nádobu na zber papiera a plastov za bezkonkurenčnú cenu. Mesto sa takýmto spôsobom snaží vyjsť v ústrety obyvateľom rodinných domov, ktorí od januára triedia tieto druhy odpadu do vriec. Zmena systému triedenia vyplynula zo zmeny legislatívy, samospráva ju musí rešpektovať a zmenám sa prispôsobiť.

„Bežná cena takejto 120-litrovej nádoby je okolo 37 eur, my našim obyvateľom ponúkame sadu modrej a žltej za 27 eur. Za dva koše tak zaplatia menej, ako reálne stojí jeden. Rozdiel v cene doplatí mesto,“ ozrejmil vedúci odboru dopravy a životného prostredia Gabriel Lengyel.
Nádoby si môžu Mikulášania zakúpiť ako set v sídle Verejnoprospešných služieb na Družstevnej ulici počas prevádzkových hodín.
Vrecový zber odpadu funguje v našom meste od začiatku nového roka, radniční po prvých skúsenostiach vyhodnotili, že tento systém obyvatelia nevnímajú ako ideálny a hľadali možnosti, ako ho zlepšiť. Od januára 2024 plánujú preto vrecový zber úplne zrušiť. Papier, plasty, kovy a tetrapaky bude potom môcť zberová spoločnosť zbierať len z farebných kontajnerov. Aj preto je dobré si nádoby zakúpiť za zvýhodnenú cenu čím skôr.