Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Po večeroch bude mestská plaváreň patriť výhradne verejnosti

Po večeroch bude mestská plaváreň patriť výhradne verejnosti

  18.08.2023   |   Tlačové správy

Kým donedávna mala verejnosť vyčlenené v mestskom bazéne maximálne dve dráhy, od septembra si už budú môcť Mikulášania užiť vodu na plavárni naplno. Po 19. hodine bude patriť verejnosti celý bazén a medzi 16. až 19. hodinou budú mať plavecké kluby vyhradené už len dve dráhy, takže bežní návštevníci si budú môcť užiť zvyšné štyri.

„Časový rozvrh pre školy a kluby sme usporiadali tak, aby zaberali bazén v časoch, keď je väčšina ľudí ešte v práci, takže plaváreň bude teraz dostupnejšia pre tých, ktorí si chcú prísť zaplávať popoludní a večer,“ priblížil Martin Kögel z Verejnoprospešných služieb mesta, ktoré majú v správe mestskú plaváreň.
Mikulášska plaváreň je otvorená denne od 9:00 do 21:00 hod. a v čase od 12. do 13. je úplne uzatvorená kvôli hygienickej prestávke. Od 14. do 16. hodiny je dostupná výlučne pre Centrum voľného času a plavecké kluby, vo zvyšných časoch má verejnosť garantované minimálne dve dráhy. 
𝐑𝐚𝐧𝐧𝐞́ 𝐩𝐥𝐚́𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐬𝐚 𝐧𝐞𝐦𝐞𝐧𝐢́
V utorky až štvrtky si môžu prísť ľudia zaplávať do mestského bazéna aj v skorých ranných hodinách, celý bazén im bude patriť v tieto tri dni v časoch od 6. do 8. hodiny. Aktuálny rozpis využitia bazéna vždy na nasledujúci týždeň je pravidelne vyvesený na vstupných dverách plavárne a na facebooku mestskej plavárne.
𝐏𝐨𝐝 𝐧𝐨𝐯𝐨𝐮 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐨𝐮
Mestská plaváreň je navštevovaná počas celého roka, vyššiu obsadenosť má v letnom období, kedy ju využívajú aj turisti pre blízkosť k centru mesta a priaznivé cenové relácie. V septembri začína mesto na budove s opravou strechy, pôvodná na niektorých miestach zatekala, čo spôsobilo problémy s elektroinštaláciou a budovu musela radnica na niekoľko týždňov aj uzatvoriť. Novú strechu dostanú plavci v októbri, oprava nijako neobmedzí chod plavárne.