Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
V Palúdzke otvorili prvú florbalovú triedu na Slovensku

V Palúdzke otvorili prvú florbalovú triedu na Slovensku

  04.09.2023   |   Tlačové správy

Základná škola Demänovská ulica v Palúdzke otvára v tomto roku ako jediná základná škola v krajine florbalovú triedu. Pre potreby tohto športu má škola priestorové aj materiálne zázemie. Florbalisti budú zdieľať triedu spolu s plavcami.

"Uvedomujeme si, že v dnešnej elektronickej dobe je dôležité rozvíjať aj športového ducha. Dlhodobo podporujeme mladé talenty a snažíme sa vychovávať nových reprezentantov krajiny. Z našich šiestich mestských škôl ponúkajú až štyri vzdelávanie s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy. Máme triedy zamerané na futbal, gymnastiku, hokej, plávanie a teraz k nim pribudol aj čoraz populárnejší florbal," povedal počas slávnostného otvorenia primátor Ján Blcháč.

Na elokovanom pracovisku v Demänovej zas škola spúšťa pilotný projekt výučby bez domácich úloh. Inšpirovala sa fínskym modelom vzdelávania, ktorý žiakom ponúka väčší priestor pre psychohygienu. Otestuje ho prvých 12 prvákov.

ZŠ Janka Kráľa na Podbrezinách otvára v novom školskom roku už druhú plaveckú triedu. Triedy zamerané na všeobecnú pohybovú prípravu, futbal a gymnastiku vedú už dlhé roky na ZŠ Okoličianska. Hokejistom bude aj v tomto školskom roku patriť trieda na ZŠ Márie Rázusovej-Martákovej na Nábreží.