Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Začali ste už vypratávať svoje domácnosti? Veľkoobjemové kontajnery sú na svojich miestach

Začali ste už vypratávať svoje domácnosti? Veľkoobjemové kontajnery sú na svojich miestach

  17.10.2023   |   Tlačové správy

Veľké jesenné upratovanie môže začať! Mesto Mikulášanom poskytlo veľkoobjemové kontajnery bezplatne až na sedem dní, v termíne od 16. do 23. októbra. Obyvateľom tak vychádzame v ústrety, nakoľko v iných samosprávach je zaužívané, že v každej lokalite je kontajner vyložený len na jeden deň.

Zbavte sa nábytku aj konárov
Do 19 veľkoobjemových kontajnerov rozmiestnených v celom meste môžete vyhadzovať napríklad starý nábytok, skrine, koberce, sedačky či okná a dvere. Počas jesenného upratovania sa môžete zbaviť aj konárov z údržby záhrad, ktoré však nesmiete ukladať priamo do kontajnerov, ale vedľa nich.

Veľký nábytok rozoberte

Objemný odpad je pred vyhodením dôležité rozobrať na menšie časti, aby zaberal čo najmenej miesta. Všetky kontajnery bude radnica monitorovať a priebežne vyprázdňovať. "Pokiaľ sa v niektorom z kontajnerov vyskytne nevhodný odpad, napríklad pneumatiky, elektro odpad, stavebný alebo nebezpečný odpad, kontajner už na miesto nevrátime,“ upozornila vedúca odpadového hospodárstva Verejnoprospešných služieb mesta Jana Vaňová.

Niektoré stanoviská sú striedavé

Na Nábreží a v Palúdzke sa nachádzajú lokality, kde sú veľkoobjemové kontajnery umiestňované striedavo. Kontajner strieda zberová spoločnosť medzi dvomi lokalitami – Na Nábreží Dr. A. Stodolu pri Vrbickom moste a na Nábreží 4. apríla smerom na Nábrežie Janka Kráľa. V Palúdzke zas medzi Petrovičovým nábrežím a Žuffovou ulicou. Keď sa na jednom mieste naplní, vysypú ho a premiestnia na druhé. V týchto dvoch uvedených prípadoch nájdete teda kontajner na jednom stanovisku zväčša každý druhý deň.
Podbrezinčania môžu veľkoobjemový aj zelený odpad zo záhrad voziť ku triediacej hale.