Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Mestskí policajti dohliadnu na poriadok na cintorínoch

Mestskí policajti dohliadnu na poriadok na cintorínoch

  30.10.2023   |   Tlačové správy

K pokojnému priebehu spomínania na cintorínoch prispejú svojou činnosťou aj príslušníci mikulášskej mestskej polície. V okolí cintorínov budú regulovať dopravu a priamo v areáloch dohliadnu na poriadok. Na najväčšom Vrbickom cintoríne budú návštevníkov navádzať pri parkovaní. Príslušníci budú pôsobiť preventívne aj pred drobnými krádežami a operatívne zvyknú zakročiť aj pri prípadných požiaroch kahancov. 

Vandalizmus na cintorínoch
V Liptovskom Mikuláši máme aj staré cintoríny, ktoré už nie sú v prevádzke. Hroby sú tam neudržiavané a vandali si z nich robia miesta na stretnutia a často aj vyčíňanie. 
„Takýto problém je na starom cintoríne v Palúdzke a v Okoličnom,“ povedal náčelník mestskej polície Marián Jančuška. Pietu na cintorínoch nenarúšajú len vandali, ale aj deti. Na hlavný cintorín sa niektoré chodia bicyklovať, jazdiť na kolobežkách a často skáču aj po hrobových miestach. 
„Nedávno sme na cintorínoch riešili viaceré porušenia zákona aj priestupky. Išlo hlavne o hlučné partie mladých ľudí, ale aj rôzne krádeže. Vyzývame preto ľudí, aby na tieto pietne miesta vstupovali s pokorou a preukazovali zosnulým úctu, ktorú si bezpochyby zaslúžia.“