Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Stavebný ruch v meste pokračuje aj v novembri

Stavebný ruch v meste pokračuje aj v novembri

  07.11.2023   |   Tlačové správy

Stavebný ruch v mikulášskych uliciach a na sídliskách neutícha ani začiatkom novembra. Radničné zákazky do chodníkov, ciest a parkovísk majú za cieľ zlepšiť infraštruktúru mesta a zvýšiť komfort jeho obyvateľom

Hradišská je vo finále
Na Podbrezinách naplno zarezávajú stavbári na budovaní stovky parkovacích miest vo vnútrobloku Hradišskej ulice. Parkoviská a prístupovú cestu zhotovujú z asfaltu, chodník zo zámkovej dlažby. 
Prvá etapa Borbisovej do Vianoc
Pred bytovkami 1958 a 1969 na Borbisovej začal zhotoviteľ v októbri s rekonštrukciou a rozšírením dvoch parkovacích plôch pre stovku áut. Stavebné úpravy urobia po etapách, aby bolo parkovanie počas prác obmedzené čo najkratšie a dotklo sa čo najnižšieho počtu vodičov. V závislosti od počasia by sme chceli prvú etapu zavŕšiť do Vianoc. 
Do Stošíc bez hromženia
Motoristi, ktorí prichádzajú do Stošíc, už nebudú hromžiť nad priecestím, ktoré otestovalo tlmiče ich áut. Železničiari koncom októbra za týždeň rýchlo a kvalitne zrekonštruovali priechod cez trať, mesto k nemu vyasfaltovalo prístupovú cestu. 
Chodník na Podbrezinách aj s novým osvetlením
Do finále sa dostáva rekonštrukcia polkilometrového úseku chodníka popri ceste III. triedy na Podbrezinách od strednej zastávky po odbočenie na Obslužnú ulicu. Okrem bezbariérových nástupov bude vedľa chodníka inštalované aj osvetlenie, rovnako postupujeme vo výstavbe chodníka popri hlavnom ťahu cesty I/18 od Nicolausu po Rachmaninovo námestie. 
Nábrežie dostane v decembri ďalšie parkovisko
Nové parkovisko na Vrlíkovej rozšíri možnosti parkovania v tejto časti Nábrežia o 20 miest. V súčasnosti je už vybudovaný nový dláždený chodník popri atletickom ovále a pribudne aj osvetlenie priestoru. 
Budujeme ďalší moderný športový stánok
Druhá etapa modernizácie mestského futbalového stánku má za sebou vytvorenie podkladu pre trávnatú plochu, vyhrievanie, pripravuje sa výstavba tribúny, čím sa zvýši kapacita štadióna na 2000 sedadiel, v realizácii je osvetlenie, kamerový a turniketový systém či stavebné úpravy prevádzkovej budovy. Kolaudáciu a prvé zápasy na domácom ihrisku očakávame vo februári. 
Prvá etapa rekonštrukcie štadióna sa uskutočnila v rokoch 2018 až 2019 v hodnote 1,33 milióna eur, terajšia investícia predstavuje 2,3 milióna eur. Do rozvoja tohto centrálneho športoviska sme za päť rokov investovali vyše 3,6 milióna eur. Areál tak bude spĺňať nároky pre najvyššiu futbalovú súťaž.