Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Basketbalová rodina oslavuje 20. narodeniny klubu

Basketbalová rodina oslavuje 20. narodeniny klubu

  18.11.2023   |   Tlačové správy

Rukami trénerov Mestského basketbalového klubu Liptovský Mikuláš prešlo za dve desaťročia viac ako tristo hráčov a hráčok. Súčasní aj bývalí tréneri, odchovanci a zástupcovia mesta spomínali na spoločnú cestu, úspechy a zážitky. Verejné uznanie za zásluhy si z rúk primátora Jána Blcháča prevzal dlhoročný tréner a klubový manažér Martin Králik, samotnému MBK Liptovský Mikuláš putovala pamätná plaketa.

„Nie sme najväčší, ani najúspešnejší, ale podarilo sa nám vybudovať príjemný rodinný klub. Za 20 rokov u nás trénovalo a hrávalo veľké množstvo detí. Okrem športových úspechov sú pre nás veľmi dôležité priateľské vzťahy, ktoré s našimi odchovancami udržiavame aj po rokoch. Podarilo sa nám vychovať niekoľko mládežníckých reprezentantov a prebojovať sa na viaceré celoštátne finálové turnaje,“ povedal Králik.
Mestský basketbalový klub Liptovský Mikuláš založil pred dvadsiatimi rokmi obrovský športový nadšenec a tréner Vladimír Frajkor. Domovom klubu je už desať rokov telocvičňa Základnej školy Janka Kráľa na Podbrezinách, v súčasnosti má klub približne 70 hráčov, ktorí pôsobia v troch súťažných družstvách a prípravke, a šiestich trénerov.