Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Príbeh mikulášskych Vianoc sa začína už túto nedeľu

Príbeh mikulášskych Vianoc sa začína už túto nedeľu

  24.11.2023   |   Tlačové správy

Z uponáhľaného mestského života vás do sveta pokoja a umenia prenesie už túto nedeľu 26. novembra špeciálny predadventný koncert. Stíšiť sa a započúvať sa do pokojných tónov môžete vďaka nemu o niečo skôr, ako bývalo zvykom. 

V tomto roku totiž posledná adventná nedeľa vychádza priamo na Štedrý deň, ktorý väčšina z nás trávi doma v kruhu svojich blízkych. Preto sme sa rozhodli pripraviť pre vás jeden koncert týždeň pred začiatkom adventu a tri koncerty na prvé tri adventné nedele.
Na prvom koncerte v kostole sv. Petra z Alkantary v Okoličnom sa o 16:00 hod. predstaví Nebeská muzika. Koledami spod Rozsutca rozozvučí nádherné gotické priestory. Staré terchovské ľudové koledy ponúknu poslucháčom umelecký aj duchovný zážitok. 
„Niektoré sú okorenené štipkou world music a iné, naopak, ladené do autentického ľudového šatu tak, aby si poslucháč každej generácie prišiel na svoje. Okrem piesní a cappella či piesní s inštrumentálnym sprievodom je celý koncert prepletený recitovanými vinšami, úryvkami trojkráľovej hry, sprievodným slovom plným inšpiratívnych myšlienok,“ charakterizujú muzikanti svoj vianočný koncert.
Séria Adventných koncertov 2023 v našom meste pokračuje počas ďalších troch adventných nedieľ.