Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Štedrovečerným menu a darčekmi sme potešili ľudí bez domova

Štedrovečerným menu a darčekmi sme potešili ľudí bez domova

  18.12.2023   |   Tlačové správy

Štedrý deň s tradičnými vianočnými jedlami a balíčkami zažili dnes ľudia, ktorí nemôžu tráviť Vianoce v teple domova a v kruhu svojich blízkych. Vždy v predvianočnom období im naše mesto v spolupráci s miestnym Slovenským Červeným krížom a Y´s Men Klubom pripravuje posedenie za slávnostne prestretým stolom. Ľudia bez domova si spoločne vychutnali tradičné chody - voňavú kapustnicu, mäsko so zemiakovým šalátom aj koláče a ovocie. Servírovať pomáhal aj viceprimátor Ľuboš Trizna.

Bezdomovci majú v našom meste možnosť každý deň v roku ísť na teplú polievku, ktorú dostanú v budove Červeného kríža na Kuzmányho ulici zadarmo. Pravidelne chodí na misku polievky tridsať až tridsaťpäť ľudí denne, niekedy aj viac.

 
"O službu podávania polievok je veľký záujem nielen v zime. Samozrejme, v zimnom období im teplá polievka padne lepšie. Zohrejú sa, chvíľu si posedia v teplom prostredí jedálne a oddýchnu si. Okrem polievky dostanú aj teplý nealkoholický nápoj. Často nejakú sladkosť, či ovocie. Popri teplej polievke sa s nimi chvíľu porozprávame, prípadne im ošetríme rany," uviedla riaditeľka  Sčk Liptovský Mikuláš  Marika Kubíková.