Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Neodvracajme zrak od ľudí bez domova

Neodvracajme zrak od ľudí bez domova

  29.12.2023   |   Tlačové správy

Každý z nás chodí okolo ľudí bez strechy nad hlavou, mnohí z nás však často nevedia, ako vhodne a citlivo pomôcť. Záchrana života by ale mala byť na prvom mieste.

„Samozrejme, s ľuďmi bez domova máme rôzne skúsenosti. To by nás však nemalo od pomoci odrádzať. Nepozerajme sa na vec retrospektívne, nie je dôležité, či si za tento stav človek môže sám, či sú to okolnosti a nepriaznivá životná situácia. Treba to vidieť tak, že existuje človek, ktorý je v ťažkej situácii, akú si myslím väčšina z nás nevie ani predstaviť,“ vyzvala riaditeľka Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Liptovskom Mikuláši Mária Kubíková.
Bezdomovcom môžeme podľa nej pomôcť darovaním jedla. Ak má niekto obavu obdarovať priamo človeka bez domova, môže finančne prispieť niektorej z organizácií, ktoré im pomáhajú.
„Ľudia môžu darovať okrem peňazí aj oblečenie, hygienické potreby alebo trvanlivé potraviny, pokojne len kilo šošovice, aj to pomôže. Veď celý svet je zložený z maličkostí. Nezanedbateľnou formou pomoci je dobrovoľníctvo, pomôcť môžeme aj svojím časom v prospech dobrej veci.“