Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Činnosť poriadkovej služby sa osvedčila, chlapov znovu uvidíme v uliciach

Činnosť poriadkovej služby sa osvedčila, chlapov znovu uvidíme v uliciach

  17.01.2024   |   Tlačové správy

Mesto od marca opätovne zriadi miestnu občiansku poriadkovú službu. Jej členov už o niekoľko týždňov uvidíme pri priechodoch, ako riadia príchod detí do školy, budú pomáhať pri riešení konfliktov, dohliadnu na bezpečnosť, dodržiavanie nočného pokoja, zakročia pri nelegálnych skládkach, budú šíriť osvetu v problematike triedenia odpadov či protipožiarnych opatrení. Miestna občianska poriadková služba bude pôsobiť v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita, predovšetkým v Hlbokom, na Nábreží, na Priemyselnej, Sládkovičovej, Palúčanskej a Komenského ulici a tiež v Okoličnom. 
Dobré spolunažívanie

„Od pôsobenia príslušníkov z radov Rómov očakávame dobré spolunažívanie marginalizovanej komunity s väčšinovým obyvateľstvom. Z predošlých skúseností vieme, že sa zlepší dochádzka detí do školy, eliminujú sa prípady podpaľačstva pneumatík a odpadov. Taktiež zabránia obťažovaniu a krádežiam v okolí obchodných centier,“ priblížila koordinátorka Marcela Pavkovčeková. 
Štvrté pokračovanie projektu potrvá do augusta 2026. Osem členov bude slúžiť dvojzmenne každý deň od rána do neskorých nočných hodín.