Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Domácim podnikateľom by pomohla zvýšená návštevnosť mesta

Domácim podnikateľom by pomohla zvýšená návštevnosť mesta

  05.02.2024   |   Tlačové správy

Mikulášske informačné centrum chce zvýšiť cestovný ruch priamo v meste. Ich zámer sa opiera o novú značku Mesto medzi horami, ktorú radnica predstavila domácim a návštevníkom vlani. Jedným z cieľov je zvýšiť počet prenocovaní v Liptovskom Mikuláši, čo by zvýšilo príjmy tunajších podnikateľov aj mestskej kasy.

„Návštevníkom chceme poskytnúť bohaté celoročné programy s využitím polohy mesta ako centra regiónu a jeho bohatej kultúrnej, historickej a športovej ponuky. Liptovský Mikuláš sa zároveň nachádza uprostred hôr, ktoré poskytujú veľa možností pre turistiku a športovanie. Vďaka tomu všetkému spolu s kvalitným ubytovaním a kompletnou infraštruktúrou služieb môže naše mesto lepšie využiť svoj potenciál v oblasti cestovného ruchu,“ uviedla riaditeľka mestského informačného centra Jana Piatková.
 Voľnočasovou ponukou sa informačné centrum snaží osloviť aj domácich a motivovať ich k spoznávaniu svojho mesta. Rozvoj domáceho cestovného ruchu navyše podporujú aj rekreačné poukazy. Od roku 2019 môžu Slováci ušetriť uplatnením rekreačného poukazu na pobyty vo svojej krajine viac ako polovicu celkových nákladov.
„Aj časť dovolenky sa dá stráviť vo vlastnom meste alebo regióne. Vždy je čo objavovať, či už z oblasti histórie, kultúry alebo športových možností,“ vyzvala Piatková.