Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Členovia MOPS budú v teréne do neskorého večera

Členovia MOPS budú v teréne do neskorého večera

  29.02.2024   |   Tlačové správy

Mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči dnes školili chlapov z miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) pre situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Ráno absolvovali protipožiarny výcvik, kde ich hasiči z Liptovskej Ondrašovej naučili čo najrýchlejšie zlikvidovať požiar. Prešli si aj teóriu bezpečnosti práce a zajtra už ôsmi MOPSkári vyjdú v dvoch zmenách do ulíc nášho mesta.

Pohybovať sa budú od rána 6.00 hodiny až do 22.00 hodiny v lokalitách s neprispôsobivými obyvateľmi, kde by mali pôsobiť najmä preventívne.
"Prihlásilo sa vyše tridsať uchádzačov a vybrali sme ôsmich, do ktorých vkladáme dôveru, že nám pomôžu pri riešení problémov s nedisciplinovanými obyvateľmi z marginalizovanej komunity. Vybraní uchádzači majú v komunite istú autoritu, verím, že ich pôsobenie bude efektívne. Dohliadnu, aby deti chodili do školy, netúlali sa po obchodných centrách a neobťažovali v ich okolí ľudí. Budú kontrolovať vytváranie čiernych skládok a nahlasovať nám priestupcov, dozrú aj na správnosť parkovania v komunite,“ priblížil náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Stanislav Bargel.
Miestna občianska poriadková služba bude v našom meste pôsobiť už štvrtýkrát, chlapi budú v teréne do augusta 2026.