Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Volejbalový klub Rachmaninka siahol na najvyššie méty

Volejbalový klub Rachmaninka siahol na najvyššie méty

  21.05.2024   |   Tlačové správy

Volejbalovému klubu (VK) Rachmaninka Liptovský Mikuláš sa v uplynulej sezóne darilo, na viacerých fórach dosiahli jeho hráči najvyššie méty. Klub bol účastníkom šiestich majstrovských súťaží detí a mládeže. V chlapčenskej zložke sa družstvá starších žiakov a kadetov umiestnili v dlhodobých oblastných súťažiach na prvých priečkach, čo pre oba tímy znamená postup na majstrovstvá Slovenska medzi elitu. 

V dievčenskej zložke si staršie žiačky vybojovali vo svojej súťaži prvenstvo, a tak ich v ďalšej sezóne uvidíme na palubovkách I. triedy. Mladší žiaci a mladšie žiačky zbierali skúsenosti v detskom štvorkovom volejbale, v júni budú mesto reprezentovať na volejbalovom festivale detí a mládeže v Nitre. Festival v minulom roku organizovala Slovenská volejbalová federácia v spolupráci s Mestom Liptovský Mikuláš a klubom na domácej pôde v Demänovej.
„Naším cieľom je s podporou mikulášskej radnice propagovať šport, vytvárať podmienky pre súťažný volejbal detí a mládeže, vychovávať hráčov a hráčky pre vrcholový volejbal, prípadne aj reprezentáciu Slovenska,“ konštatovala predsedníčka VK Rachmaninka Jana Čániová.