Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Richard Turčaník priniesol do Mikuláša zlato zo svetového pohára

Richard Turčaník priniesol do Mikuláša zlato zo svetového pohára

  21.05.2024   |   Tlačové správy

Ďalšie zlato v našom meste, priniesol ho karatista Turčaník. Zo Španielska sa Richard Turčaník vrátil domov s víťaznou trofejou, ktorú vybojoval na Svetovom pohári WKF Karate 1 Youth League. Pretekár z mikulášskeho karate klubu Torade vo finále s výraznou podporou slovenských divákov zdolal pretekára z Venezuely, vďaka čomu získal miesto na stupni víťazov. 

Turčaník mal kvalitne natrénované, čo predviedol na svetovom pohári, kedy v štyroch kolách za sebou súperi v súboji s ním nezískali ani bod.
„Pre tých, ktorí sa v karate neorientujú, by som tento turnaj prirovnal ku Grandslamu v tenise. Richard nadšenie z prvenstva určite pretaví do ďalšieho tréningu,“ poznamenal tréner Michal Turčaník. 
Na súťaži pod hlavičkou svetovej karatistickej federácie v španielskej A Coruni sa od 16. do 20. mája zúčastnilo bezmála 2700 súťažiacich zo 76 krajín.
Richard už v marci na súťaži Grand Prix Slovakia výhrou hneď v dvoch kategóriách naznačil, že môže pomýšľať na popredné priečky na svetovom fóre. Príprave obetoval veľkonočné sviatky, ktoré strávil na sústredení v Chorvátsku a využil aj možnosť trénovať s egyptskou reprezentáciou v Káhire.