Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Most ponad trať bude od 17. júna uzatvorený, začína sa rekonštrukcia!

Most ponad trať bude od 17. júna uzatvorený, začína sa rekonštrukcia!

  13.06.2024   |   Tlačové správy

Od pondelka 17. júna sa Pod Stráne či na Mútnik dostanete cez železničné priecestie pri hasičskej stanici, most ponad trať bude až do konca septembra úplne uzatvorený. Mesto začína s jeho komplexnou rekonštrukciou, žiadny prechod cez lávku nebude počas obnovy možný. 

„V záujme vlastnej bezpečnosti a bezpečnosti železničnej prevádzky žiadame obyvateľov, aby neprechádzali svojvoľne cez trať a neskracovali si obchádzkovú trasu, ohrozovali by vlastný život,“ vyzval vedúci odboru dopravy na mestskom úrade Gabriel Lengyel. 
Lávka pre peších, ktorú využívajú obyvatelia tejto lokality aj záhradkári, je v havarijnom stave. Jej poškodenia sú najviditeľnejšie na drevených častiach, kvôli nim dala radnica spracovať stavebno-technický prieskum aj so statickým posúdením celého mosta. 
„Statika je našťastie v poriadku, ale problémom je zničená drevená mostovka a jej uloženie na konštrukciu. Preto obnovíme aj kovové prvky, na ktorých sú položené dosky prístupových schodov. Zhotoviteľ tiež ošetrí kovové časti proti korózii,“ priblížil Gabriel Lengyel. 
Životnosť mosta sa vďaka tejto obnove predĺži minimálne o dve desaťročia.