Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Futbalové leto zažili už stovky detí, tento rok jubiluje

Futbalové leto zažili už stovky detí, tento rok jubiluje

  20.06.2024   |   Tlačové správy

Prázdniny s futbalovou loptou na ihrisku v Liptovskej Ondrašovej zažili celé stovky malých športovcov vo veku od 6 do 14 rokov. V minulosti futbalové leto v mikulášskej mestskej časti privítalo aj účastníkov z Austrálie, Francúzska či Španielska, ktorí boli v regióne na dovolenke s rodičmi.
Toto leto funguje ondrašovský prázdninový futbal už 10. ročník. Naučiť sa tu futbalovú abecedu môžu deti aj vďaka finančnej podpore mikulášskej radnice v rámci Európskej komunity športu.
„Začali sme v roku 2015 s niekoľkými deťmi, v úvodných ročníkoch sme privítali v Liptovskej Ondrašovej tak desať detí. Vlani sme zaevidovali na jednom tréningu naraz 76 detí. Časť z nich zostáva aj po futbalovom lete hrávať futbal v našom klube,“ uviedol koordinátor projektu Pavol Demenčík.
Projekt je určený všetkým deťom vo veku od 6 do 14 rokov, ktoré majú radi futbal. Zapojiť sa môžu aj úplní začiatočníci, ale aj takí, ktorí futbal hrať vedia a chcú sa aj naďalej zlepšovať. Futbalové leto sa tento rok začína 24. júna a pokračuje aj cez prázdniny, pravdepodobne  do 8. augusta.
„Termín ukončenia závisí od toho, v ktorých súťažiach budú účinkovať žiacke družstvá z Liptovskej Ondrašovej. Deti môžu prísť na tréningy, ktoré sa na trávniku uskutočnia tri krát v týždni, vždy v pondelok, utorok a vo štvrtok podvečer od piatej do pol siedmej,“ vysvetlil Demenčík.
Do projektu sa môžu mladí záujemcovia prihlásiť počas celého jeho trvania. Malí futbalisti potrebujú na tréningy bežné športové oblečenie a kopačky alebo športovú obuv. Tréningový proces vedú kvalifikovaní tréneri s trénerskou licenciou. Žiaci sú rozdelení do troch vekových kategórií, a to na prípravku, mladších a starších žiakov. Vznikla dokonca nová kategória brankárov.  Ak chcete svojho malého športovca prihlásiť na Futbalové leto v Liptovskej Ondrašovej, viac informácií o projekte získate na telefónnom čísle 0907 497 673.