Liptovský Mikuáš
  Úvod   /   Samospráva   /   Tlačové správy
Zrekonštruovaný futbalový štadión je otvorený, ponesie nový názov po Milanovi Janekovi

Zrekonštruovaný futbalový štadión je otvorený, ponesie nový názov po Milanovi Janekovi

  01.07.2024   |   Tlačové správy

Mikulášski futbalisti sa po troch rokoch predstavili na domácej tráve. Mesto im zrekonštruovalo štadión tak, aby vyhovoval potrebám najvyššej slovenskej súťaže, vďaka čomu majú hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš  jedinečnú motiváciu vrátiť sa do prvej ligy. Pracovať na tom môžu už v najbližšej sezóne, všetky domáce zápasy odohrajú vo vlastnom zrekonštruovanom stánku.

Výška investície v druhej etape rekonštrukcie predstavovala takmer 2,6 milióna eur, z toho 1,1 milióna šlo z Fondu na podporu športu. Zvyšok dofinancovala mestská spoločnosť z úveru, ktorého prijatie schválilo mestské zastupiteľstvo. Financie boli použité na nový trávnik s vyhrievaním a zavlažovaním, na zvýšenie kapacity tribún z 1600 na 2000 miest, turniketový a kamerový systém a umelé osvetlenie štadióna, ktoré patrí medzi najmodernejšie na Slovensku. Stavebnými úpravami prešli aj interiéry prevádzkovej budovy.
Futbalový štadión bude niesť meno dlhoročného funkcionára mestského futbalového klubu Milana Janeka, ktorý sa zaslúžil o jeho vybudovanie na Podbrezinách. Súčasťou slávnostného aktu pomenovania štadióna bolo odovzdanie plakiet pozostalým príbuzným po Milanovi Janekovi (*1933 - †2002).
Štadión poslúži mládežníckemu športu a profesionálnym hráčom, ktorí sú pre mládežníkov veľkou inšpiráciou. V MFK Tatran pod dohľadom 13 trénerov pôsobia štyri družstvá prípraviek, sedem žiackych družstiev, starší a mladší dorastenci, tiež družstvo žiačok a žien. Celkovo sa v Liptovskom Mikuláši futbalu aktívne venuje viac ako 600 hráčov.